حذف نان و برنج برای لاغری ممنوع

یکی از عادت های غذایی بسیار شایعی که بین افراد و به خصوص در افرادی که تحت رژیم لاغری هستند، رواج فراوان دارد حذف مواد نشاسته ای به خصوص نان و برنج از برنامه غذایی است.

این افراد بر این باورند که نان و برنج چاق کننده هستند و باید به طور کامل از الگوی غذایی روزانه حذف شوند. البته آنچه مسلم است آن است که مواد نشاسته ای از جمله نان و برنج جزو منابع انرژی محسوب می شوند و هر یک از مواد قندی – نشاسته ای حدود 4 کالری انرژی تولید می کند اما این به آن معنا نیست که به علت تولید کالری باید از برنامه غذایی حذف شوند.

برنج به دلیل ویتامین B ، منیزیم، آهن و روی  و ویتامین E و فیبر غذایی که دارد می تواند به طراوت و شادابی پوست و مو کمک کند و باعث شود تا بدن دچار ضعف وبی حالی نشود از این رو افراد نباید این ماده غذایی را از رژیم غذای خود حذف کنند.

چنانچه كربوهیدرات‌ها از جمله نان و برنج از برنامه غذایی شخص حذف شود، چربی‌ها دچار سوخت ناقص می‌شوند و به جای آنكه به‌طور كامل متابولیزه شوند و تولید انرژی كنند، ایجاد ستون كرده و باعث بالا گرفتن ستن‌ها در خون می‌شوند و عارضه‌ای به نام ستوز تولید می‌كنند كه بسیار زیان‌آور و خطرناك است و می‌تواند سلامت انسان را به طور جدی به خطر بیندازد. همچنبن انرژی موردنیاز سلول‌های عصبی، از كربوهیدرات‌ها (مواد قندی – نشاسته‌ای) است.


برنج ارزش سیری بالایی دارد و به نداشتن حس گرسنگی کمک میکند.

از طرفی دیگر، غذاهایی که حاوی نان یا برنج هستند ارزش سیری بالایی دارند و انسان تا مدتی پس از مصرف نان یا برنج، احساس گرسنگی نمی کند بنابراین حذف این مواد نشاسته ای مفید از برنامه غذایی باعث می شود شخص احساس گرسنگی مداوم داشته باشد و دچار دل ضعفه شود.

در نتیجه به خوردن مواد بدن ارزش غذایی (هله هوله!) پناه می برد. این مواد معمولا بسیار پرکالری و حاوی چربی، شیرینی یا نمک بالا هستند و چون ریزه خواری باعث پری معده نمی شود و به انسان احساس سیری نمی دهد، این ریزه خواری ادامه پیدا می کند و در نتیجه به چاقی منجر می شود.

از سوی دیگر، با احساس گرسنگی و دل ضعفه ناشی از حذف نان و برنج از برنامه غذایی، شخص دچار استرس می شود و پیامد استرس، پرخوری عصبی است.

البته با وجود آنكه مصرف نان، برنج و سایر مواد نشاسته‌ای در برنامه غذایی روزانه همه افراد ضروری است ولی به‌هیچ وجه نباید در مصرف این گروه غذایی افراط كرد زیرا باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند. درضمن كربوهیدرات‌ها می‌توانند به آسانی تبدیل به چربی و در بدن ذخیره شوند. البته این حالت در صورتی است كه در مصرف آنها افراط شود.

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در یکشنبه 24 تیر 1397 ساعت 07:54:35814 مشاهده