تخم مرغ منبع خوبي از پروتئين، ويتامين ها و املاح ضروري است و مي تواند به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه غذايي افراد وجود داشته باشد. تخم‌مرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ موردنیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد[
ارزش غذایی سفیده تخم مرغ:
هر سفیده تخم مرغ حاوی ۴ گرم پروتئین است و ۹۰ درصد آن آب است. حدود ۴۰ نوع پروتئین و مواد مغذی دیگر از جمله فسفر ، زینک و پتاسیم و کلسیم وجود دارد. علاوه براین سفیده تخم مرغ منبع بسیار خوبی برای تامین اسید آمینه و امگا ۳ است که برای بافت ها و ماهیچه ها بسیار مهم و ضروری هستند.

ویتامینها:

A: مناسب برای پوست و رشد
D: با تولید کلسیم مقاومت استخوانها را افزایش میدهد
E: از سلولها در برابر فرایند اکسایش محافظت میکند
B1: باعث آزاد شدن انرژی موجود در کربوهیدراتها میشود
B2: انرژی موجود در چربیها و پروتئینها را آزاد میکند
B6: سوخت و ساز پروتئین در بدن را بهبود میبخشد
B12: در ساختار بافتهای عصبی و سلولهای خونی نقش مهمی دارد


مواد معدنی:

آهن: در ساخت گلبولهای قرمز خون بسیار موثر است
روی: به تعادل آنزیمها کمک کرده، فرایند بلوغ را تسریع میبخشد
کلسیم: مهمترین ماده معدنی در تقویت استخوان و دندان است
ید: ترشح هورمونها و تیروئید را کنترل میکند
سلنیوم: مانند ویتامین E از سلولها در برابر فرایند اکسایش محافظت میکند

میزان کالری:
برخلاف زرده تخم مرغ ، کالری سفیده تخم مرغ کالری بسیار کم است .در واقع هر سفیده تخم مرغ فقط حدود ۲۰ کالری دارد درحالیکه یک تخم مرغ کاملا حدود ۱۰۰ کالری انرژی دارد . به همین دلیل سفیده تخم مرغ برای کسانی که می خواهند رژیم بگیرند بسیار مفید است و آنها می توانند در طول یک روز بدون نگرانی چند سفیده تخم مرغ مصرف کنند..

در بسیاری از رژیم های غذایی استفاده از سفیده تخم مرغ توصیه می شود زیرا کالری بسیار کمی دارند ومزایای بسیار زیادی برای سلامت انسان دارند.خوردن تخم‌مرغ برای صبحانه می‌تواند به کاهش کالری در ناهار و شام کمک کند. تخم‌مرغ در صبحانه می‌تواند برای طولانی مدت احساس سیری به فرد بدهد که این امر کمک به کاهش وزن است.

 

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در پنجشنبه 23 اردیبهشت 1395 ساعت 10:20:012601 مشاهده