اگر می خواهید از خواص آلو بخارا این آلوی خشک شده خوشمره اطلاعات مفیدی پیدا کنید حتما این مقاله را بخوانید. آلو میوه‌ای شگفت‌انگیز و آبدار است که از نظر گیاه‌شاسی به تیره‌ی رزاسه یا گلسرخیان تعلق دارد. این میوه عضوی از خانواده‌ی آلوهای نوع پرانوس است که هلو، شلیل، و بادام را نیز در بر می‌گیرد. این یکی از معدود میوه‌هایی است که در انواع رنگ‌های مختلف موجود است. گیاهی که این میوه را به بار می‌دهد درختچه‌ای کوچک است که در سراسر جهان به ویژه در چین، امریکا، ژاپن، و اروپا می‌روید.

 

 آلوی شیرین دارای طبع معتدل است. این آلو‌ها به خاطر اینکه در اثر تابش آفتاب رسیده و آبدار می‌شوند حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند.

آلو سرشار از انواع گروه ویتامین‌های B است که ویتامین‌های این گروه نقش موثری در فعالیت‌های سلول‌های مغزی و کبدی دارند.

 مبتلایان به یبوست باید مخلوط آلوی پخته شده را به همراه کمی ترنجبین و عسل یا شکر سرخ میل کنند.

افراد بهتر است آلو را در فصلش به اندازه متعادل مصرف کنند. این میوه تاثیر بسزایی در درمان سرفه دارد، اگر آلو با انجیر به همراه مقداری آب ترکیب شود شربتی خوشمزه تهیه می‌شود که برای سرفه به خصوص سرفه‌های خشک، نرمی و خشونت سینه بسیار مفید است.

مصرف آلوی ترش و شیرین سبب رفع سردرد‌های گرم و تب‌های صفراوی شده، همچنین استفراغ صفراوی، عطش، حرارت قلب و خارش بدن را فرو می‌نشاند و آشفتگی‌های بدن ناشی از غلبه صفرا را آرام می‌کند.

مصرف آلوی سیاه را بهترین درمان برای پوکی استخوان است. استفاده از این میوه باعث ترمیم استخوان‌های بدن به خصوص در زنان می‌شود.

تحقیقات علمی صورت گرفته درباره آلوی سیاه، مصرف این میوه نقش موثری در تنظیم و مقاوم سازی توده‌های استخوانی در مبتلایان به پوکی استخوان ایفا می‌کند.

آلوی سیاه و بخارا قابلیت جذب بالای آهن را دارد، این قابلیت به دلیل ویتامین C موجود در آن است، ویتامین C سبب سالم سازی بافت‌های بدن و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مصرف روزانه مقداری ویتامین C در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا ضروری است، استفاده از آلو (تازه و خشک) برای بدن مفید بوده و مصلح خوبی برای تب‌های گرم محسوب می‌شود.

کهنسالانی که دچار یبوست هستند باید هشت عدد آلوی خشک را به همراه پنج عدد انجیر در آب جوش خیسانده و پس از گذشت حدود ۱۲ ساعت این معجون را به همراه کمی شکر یا عسل ۳۰ دقیقه قبل از غذا میل کنند.

افرادی که طبع سرد دارند باید آلوی پخته شده را به همراه کمی عسل یا شکر میل کنند، همچنین اشخاص بهتر است که آلوی زرد و سیاه را ۳۰ دقیقه قبل از غذا مصرف کنند.

 

 افرادی که دچار سنگ کلیه، ناراحتی طحال، مشکلات حاد گوارشی و روماتیسم هستند باید در مصرف آلو احتیاط کنند.

 

 

 

فواید آلو برای سلامتی

 

آلو اثرات زیانبار رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند و از فرد در برابر ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل آسم، آرتروز، سکته‌ی قلبی و سرطان محافظت می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، که فرآیند پیری را سرعت می‌بخشد، محافظت می‌کند. زاکسانتیین، یک کارتنوئید خوراکی مهم، به طور گزینشی نور را به شبکیه‌ی چشم جذب می‌کند، یعنی جایی که آنتی‌اکسیدان تولید می‌شود و فیلترهای محافظت در برابر اشعه‌ی فرابنفش نور فعال می‌شود.

 

این آنتی‌اکسیدان‌ها به‌ویژه برای خنثی کردن رادیکال اکسیژن مخرب، که رادیکال آنیون سوپراکسید نامیده می‌شود، موثر است و گفته می‌شود از آسیب ناشی از اکسیژن به چربی‌ها جلوگیری می‌کند، از جمله چربی‌هایی که بخش قابل توجهی از سلول‌های مغز یا نورون‌ها را تشکیل می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه به واسطه‌ی خنثی کردن رادیکال‌هایی که به سلول‌ها آسیب می‌زند، حافظه را بهبود می‌بخشد.

 


۱. اختلالات گوارشی را درمان می‌کند

ترکیبات سوربیتول و ایزاتین که در آلو یافت می‌شود به تنظیم عملکرد سیستم گوارش و درمان یبوست کمک می‌کند.

 


۲. منبعی خوب برای ویتامین C

ویتامین C موجود در آلو به بدن کمک می‌کند مقاومت خود را در برابر عوامل عفونی بالا ببرد، تورم را تسکین دهد، و رادیکال‌های آزاد را از بین ببرد.

 


۳. سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد

آلو به حفظ سلامت قلب نیز کمک می‌کند. این میوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به خلاص شدن از شر رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از اکسیده شدن کلسترول کمک می‌کند. اکسیده شدن کلسترول تهدیدی برای سلامت رگ‌های خونی سالم است، که ممکن است در نهایت به برخی بیماری‌های قلبی از جمله سکته‌ی قلبی و کلسترول بالا منجر شود. ویتامین C موجود در آلو برای کنترل بیماری‌های قلبی در بیماران دیابتی بی‌نهایت مفید است.

 


۴. با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کند

برخی پژوهش‌ها آلو را با پیشگیری از سرطان، به‌ویژه سرطان سینه، سرطان دستگاه گوارش و دستگاه تنفس در ارتباط می‌دانند. آنتوسیانین‌ها، رنگدانه‌های آبی مایل به قرمز در این میوه هستند که با پاکسازی رادیکال‌های آزاد از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کنند. گفته می‌شود ویتامین A موجود در آلو نیز از بدن در برابر سرطان حفره دهان محافظت می‌کند. قدرت آنتی‌اکسیدانی آلو و فیتونوترینت‌های آن پیشرفت سلول‌های سرطان سینه را، بدون کشتن سلول‌های سالم، متوقف می‌کند.

 


۵. کلسترول را در سطحی سلامت نگه می‌دارد

آلو حاوی پتاسیم است که یکی از اجزای مهم سلول‌ها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. هم‌چنین این میوه از لخته شده پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند که شاید به تصلب شرایط، فشار خون بالا، سکته و بیماری عروق کرونر قلب منجر شود. هم‌چنین فشار خون را در سطح سلامت حفظ می‌کند. فیبر موجود در آلو به پایین آوردن میزان کلسترول نیز کمک می‌کند. آلو حاوی ویتامین B۶ نیز هست، که از افزایش میزان هموسیستئین جلوگیری می‌کند و احتمال حمله‌ی قلبی را پایین می‌آورد.

 


۶. ملین طبیعی

هم آلو و هم آلو بخارا ملین‌های طبیعی موثری هستند و می‌توانند به عملکرد منظم روده کمک کنند.

 


۷. خطر تباهی لکه‌ی زرد را کاهش می‌دهد

آلو می‌تواند از چشم شما در برابر تباهی لکه‌ی زرد محافظت کند. خوردن ۳ وعده از این میوه در روز می‌تواند خطر ابتلا به تباهی لکه‌ی زرد در اثر پیری را کاهش دهد. سعی کنید آلوی خردشده را به غلات صبحانه یا سالادهایتان اضافه کنید.

 


۸. جریان خون را بهبود می‌بخشد

آلو و آلو بخارا این قابلیت را دارند که جذب آهن را در بدن افزایش دهند. علت این قابلیت وجود مقدار زیادی ویتامین C در این میوه است. آهن موجود در آلو برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون بسیار لازم است. آهن جریان خون را در بدن بهبود می‌بخشد و از کم‌خونی پیشگیری می‌کند.

 


۹. به کاهش وزن کمک می‌کند

هم‌چنین آلو سموم را از بین می‌برد و از یبوست پیشگیری می‌کند، که به کاهش وزن به‌طور طبیعی می‌انجامد. این میوه سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به گوارش درست و سوخت و ساز خوب کمک می‌کند. آلو حاوی اسید سیتریک است، که از خستگی و گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند. آلو عملکرد کبد و دستگاه گوارش را نیز بهبود می‌بخشد. برای همین خوردن آلو یا نوشیدن آب آلو به‌طور مرتب به شما کمک می‌کند به آسانی آن چند کیلوگرم اضافه وزن را کم کنید.

 


۱۰. برای مقابله با دیابت مفید است

آلو در شاخص گلوکز رتبه‌ی بسیاری پایینی دارد، بنابراین خوردن آلو میزان قند خون را کنترل می‌کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. فیتونوترینت‌های موجود در آلو بلافاصله بعد از این‌که غذایتان را خوردید ترشح گلوکز در خون را کنترل می‌کند و افزایش ناگهانی انسولین را بین وعده‌های غذایی کنترل می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود بیماران دیابتی آلو را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند چون وضعیت‌شان را حادتر نمی‌کند و سلامت‌شان را حفظ می‌کند.

 


۱۱. سرشار از فیبر محلول است

فیبر محلول موجود در آلو نیز به واسطه‌ی جذب صفرای اضافی در روده و سپس دفع آن، کلسترول را پایین می‌آورد. صفرا در کبد تولید می‌شود تا چربی را هضم کند. وقتی بدن صفرا را به همراه فیبر دفع می‌کند، کبد از کلسترول استفاده می‌کند تا صفرای بیش‌تری تولید کند، و به این طریق میزان آن را در جریان خون کاهش می‌دهد. هم‌چنین فیبر محلول در درجه‌ی اول میزان کلسترول تولیدشده را در کبد را کاهش می‌دهد.

 


۱۲. دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند

هم‌چنین آلو به بدن در ساخت بافت‌های سالم و تقویت دستگاه ایمنی کمک می‌کند. این میوه از سرماخوردگی و آنفلونزا پیشگیری می‌کند و برای کسانی که از عفونت مکرر رنج می‌برند مفید است.

 


۱۳. سلامت استخوان را بهبود می‌بخشد

پژوهش‌های مختلف به این نتیجه رسیده است که خوردن آلو سلامت استخوان را، به‌ویژه در دوره‌ی یائسگی زنان بالا می‌برد. این میوه سرشار از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است، به همین خاطر تحلیل رفتن استخوان را متوقف می‌کند. آلو حاوی عنصر بور نیز هست که در استخوان‌سازی نقش مهمی دارد و فعالانه در حفظ تراکم استخوان و نگهداری کلی استخوان موثر است.

 


۱۴. حاوی منیزیم است

منیزیم موجود در آلو برای انقباض ماهیچه و سیگنال‌های عصبی ضروری است.

 


۱۵. سرشار از فولیک اسید است

آلو بخارا حاوی مقداری زیادی فولیک اسید و کلسیم است که در تامین فولات نقش دارد. فولات برای زنان باردار و رشد جنین بسیار ضروری است.

 


۱۶. ادرارآور است و اثر سم‌زدایی دارد

آلو ادرارآور نیز هست و روی بدن تاثیر سم‌زدایی دارد.

 


فواید آلو برای پوست

این باور وجود دارد که خوردن میوه‌های پررنگ شما را جذاب‌تر می‌کند، برای همین خوردن آلو می‌تواند شما را جذاب‌تر نشان دهد.


۱۷. با نشانه‌های پیری مبارزه می‌کند

ویتامین E و بتاکاروتن، یعنی همان آنتی‌اکسیدانی که در آلو موجود است، از اسیدهای چرب و غشای سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این خاصیت آلو بدن را قادر می‌سازد با نشانه‌های پیری پوست از قبیل از بین رفتن حالت ارتجاعی و چین و چروک مبارزه می‌کند. آلو حاوی مقداری زیادی آنتی‌اکسیدان و خواص ضدالتهابی بسیار است، که جریان خون و سوخت و ساز سلول‌ها را افزایش، و التهاب را کاهش می‌دهد. این در نهایت حالت ارتجاعی پوست را تقویت می‌کند و آکنه و چین و چروک را کنترل می‌کند.

 


۱۸. پوست شما را جوان می‌کند

نوشیدن آب آلو نیز می‌تواند با بهبود سلامت پوست و جوان‌سازی ظاهری، به یکسان‌سازی رنگ پوست و استحکام آن کمک کند. کمبود کلاژن اغلب پوست را گرفته و بی‌روح می‌کند. آلو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که برای تولید هیدروکسی پرولین و هیدروکسیلیسین لازم است. این دو ماده برای پیوند دادن مولکول‌هایی که کلاژن تولید می‌کنند لازم است. این پوست را از ریشه جوان می‌کند و چین و چروک و دیگر نشانه‌های پیری را کاهش می‌دهد.

 


۱۹. اثر زخم را محو می‌کند

آلو با افزایش جریان خون به بافت تشکیل‌دهنده‌ی اثر زخم، آن را محو می‌کند و به حداقل می‌رساند، و در رشد پوست جدید نیز موثر است.

 


۲۰. سرشار از آنتی‌اکسیدان است

آلو مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان دارد که در برابر اشعه‌های آفتاب سپری قدرتمند ایجاد می‌کند و آسیب خورشید را به حداقل می‌رساند. آسیب خورشید می‌تواند پوست را خشن و چروکیده کند، اما آلو رشد سلول‌های جدید را تحریک می‌کند و پوست را جوان‌تر می‌کند.

 


۲۱. فرآیند درمان را تسریع می‌کند

هم‌چنین آلو بافت آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند و به درمان سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کند. این میوه حالت ارتجاعی پوست را تقویت می‌کند و برای بهبودی سریع، بافت زخم و رباط‌ها را می‌سازد.

 


 ۲۲. ظاهر پوست را سالم و جوان‌تر نشان می‌دهد

قرار دادن پالپ آلو روی صورت نقاط تیره را روشن می‌کند و لکه‌های پوستی، کک و مک، و لکه‌های پیری را درمان می‌کند تا به شما پوستی جوان‌تر و سالم‌تر بدهد.

 


خواص آلو بخارا برای مو

آلو می‌تواند به حفظ فولیکول‌های مو، بافت‌های پیوندی یا کلاژن پوست سر کمک کند و هم از سلول‌های فولیکول و هم از سلول‌های رگ‌های پوست سر محافظت کند، و به این طریق رشد مو را تقویت کند.

 

۲۳. رشد مو را تحریک می‌کند

رادیکال‌های آزاد اغلب موهای ما را ضعیف، شکننده، و نازک می‌کند. این وضعیت مانع از رشد مناسب مو می‌شود. ویتامین E موجود در آلو سلول‌های غشای مو را تقویت می‌کند و مانع از حمله‌ی رادیکال‌های آزاد به فولیکول‌های پوست سر می‌شود. برای همین کسانی که به‌طور مرتب آلو و آلو بخارا می‌خورند موهایی سالم، قوی، و ضخیم دارند.

 

۲۴. شوره‌ی سر را از بین می‌برد

ویتامین C موجود در آلو می‌تواند به شما کمک کند از شوره‌ی سر خلاص شوید. فولیکول مو اغلب در اثر شوره‌ی سر و پوسته پوسته شدن پوست مسدود می‌شود. اگر این مشکل به موقع رفع نشود، باعث آسیب دیدن فولیکول‌ها، و مانع از رشد مو می‌شود. آلو می‌تواند با باکتری‌های پوست سر مبارزه کند و پوست را تسکین دهد تا شوره‌ی سر را از بین ببرد. این باعث می‌شود از شر باقی‌مانده‌ی فولیکول‌ها خلاص شوید و رشد موی جدید را تقویت می‌کند.

 

۲۵. ریزش مو را درمان می‌کند

آلو می‌تواند برای رفع خستگی آدرنال نیز مفید باشد. این برای توقف ریزش مو و تقویت رشد بیش‌تر مو بسیار ضروری است، چون غدد فوق کلیوی برای حفظ توازن هورمونی مناسب بسیار مهم هستند.

 

۲۶. استقامت و ضخامت مو را بالا می‌برد

محتوای آهن بسیار زیاد این میوه جریان خون را بهبود می‌بخشد و مویرگ‌ها را ترمیم می‌کند تا استقامت و ضخامت مو را بالا ببرد.

 

۲۷. برای مقابله با ریزش موی سکه‌ای مفید است

آلو می‌تواند برای درمان موی آسیب‌دیده نیز مفید باشد و به درمان انواع اختلالات مو کمک می‌کند، اختلالاتی که می‌تواند به فولیکول‌ها آسیب بزند و مانع از رشد مناسب مو شود، . هم‌چنین برای مقابله با ریزش موی سکه‌ای، یا همان کچلی مردانه، مفید است.

 

۲۸. رنگ مو را حفظ می‌کند

آلو میوه‌ای پر از رنگدانه است که نه‌تنها با مشکلات ریزش مو مقابله می‌کند، بلکه رنگ طبیعی مو را نیز حفظ می‌کند. هم‌چنین از سفیدی زودرس مو جلوگیری می‌کند.

 


آماده‌سازی و نگهداری

آلو در تمام طول سال به‌ویژه بین خرداد تا مهر در دسترس است؛ به دنبال آلوهایی باشید که رنگ قوی دارند و کمی گرد سفید روی پوست آن هست که نشان می‌دهد این میوه بیش از حد دست‌خورده نشده‌است. از خریدن آلوهایی که خیلی نرم هستند، یا خراش و سوارخ دارند اجتناب کنید. می‌توانید آلوهایی را که کمی نارس هستند یک یا دو روز در دمای اتاق نگه دارید تا کاملا برسند. آلوهای رسیده باید فورا در یخچال قرار داده شود تا برای مدت طولانی تازه بماند.

می‌توانید آلوی خشک‌شده را، که آلو بخارا نامیده می‌شود، به مدت چند روز در دمای اتاق نگه دارید. آلو قبل از مصرف باید با آب شیر به خوبی شسته شود. می‌توان این میوه را بدون نگرانی با پوست خورد. این میوه در اصل برای تهیه‌ی مربا، پای، دسر و ژله استفاده می‌شود. هم‌چنین می‌توان از آن در انواع دستورهای آشپزی تنوری یا آب‌پز استفاده کرد. آلو بخارا نیز به کلوچه‌ها، کیک‌ها، و بستنی‌ها افزوده می‌شود. می‌توانید آلو را در آب جوش غوطه‌ور کنید، پوست آن را جدا کنید، قطعات آلو را به آب لیمو آغشته کنید، و سپس این قطعات را در ظرف شربت آب‌میوه بریزید.

 


واقعیت‌های تغذیه‌ای آلو

در ادامه اطلاعات دقیقی درباره‌ی ارزش غذایی آلو آمده‌است. میزان چربی اشباع، کلسترول، و سدیم در آلو بسیار کم است. هم‌چنین این میوه منبع خوبی برای فیبر خوراکی، و ویتامین‌های A، C و K است. کالری این میوه‌ی خوشمزه و آبدار بسیار پایین است. هر ۱۰۰ گرم آلو حاوی ۴۶ کالری است و اصلا چربی اشباع ندارد. این میوه حتی حاوی ترکیبات مغذی مختلف، مواد معدنی، و ویتامین‌ها است. این ترکیبات شامل سوربیتول و ایزاتین است. آلو حاوی مواد معدنی از قبیل پتاسیم، فلوراید و آهن است.

 

قدرت آنتی‌اکسیدانی کل آلو که در مقیاس ORAC (ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) سنجیده شده‌است، ۶۲۵۹ است. این میوه برای بالا بردن آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید پلی فنول مانند لوتئین، کریپتوکسانتین و زاکسنتین به مقدار زیاد مفید است. آلو حتی حاوی مقداری مناسبی نیاسین، پانتوتنیک اسید، پروتئین و کربوهیدرات است.

 


دستور مصرف آلو برای زیبایی

نوشیدن آب‌میوه‌ی تازه‌ی آلوهای آبدار و استفاده از آن در آسان‌ترین دستورالعمل‌های زیبایی می‌تواند برای شما مفید باشد. هرچند نوشیدن آب آلو می‌تواند نشاط‌آور باشد، اما استفاده از آن برای رفع مشکلات زیبایی نیز قطعا می‌تواند بی‌دردسر و موثر باشد:


۱. درمان مو با آب آلو

آب آلویی را که به تازگی گرفته‌اید با تخم‌مرغ هم‌زده مخلوط کنید. ریشه‌ی مو را با این ترکیب ماساژ دهید و بگذارید حدود ۱ ساعت روی مو بماند. این روش برای موهای وز و خشک معجزه می‌کند.


۲. ماسک آب آلو و عسل

آب آلو و عسل را به مقدار مساوی با هم مخلوط کنید و این ترکیب را روی صورت‌تان استعمال کنید تا پوستی درخشان داشته‌باشید. سعی کنید آب این میوه‌ی جادویی را در زندگی روزانه‌تان داشته‌باشید تا از بهترین فواید آن بهره‌مند شوید و به‌طور طبیعی سالم بمانید.

 


عوارض جانبی آلو بخارا

آلو حاوی اسید اسکالیک است، ماده‌ای که به‌طور طبیعی یافت می‌شود و اگر بیش از حد مصرف شود، می‌تواند به شکل سنگ اگزالات در مجاری ادراری متبلور شود. برای همین، آدم‌هایی که در مجاری ادراری خود سنگ اگزالات دارند باید از خوردن آلو اجتناب کنند.

اکنون شما فواید بسیار زیاد آلو بخارا را می‌دانید. بنابراین منتظر چه چیزی هستید؟ همین امروز آلو را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید و بیماری‌ها و پیری را به شیوه‌ای خوشمزه تحت کنترل درآورید!

 

 

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در سه شنبه 30 مرداد 1397 ساعت 04:30:57666 مشاهده