تركيب اسيدهاي چرب بلند زنجيره چند زنجيره اي غير اشباع در رژيم غذايي مادر ممكن است در چاقي نوزاد تاثير گذار باشد. در اين مطالعه ميخواهيم اين فرضيه را بررسي كنيم كه كاهش نسبت امگا-6 به امگا-3 در رژيم غذايي زنان باردار و شيرده ممكن است از رشد زياد بافت چربي در نوزادانشان در طول سال اول زندگي جلوگيري كند يا خير؟

در اين مطالعه به 208 زن باردار سالم به طور تصادفي يا 1200 ميلي گرم اسيد چرب چند زنجيره اي غير اشباع به عنوان يك مكمل روزانه داده شد و بطور همزمان اسيد آراشيدونيك دريافتي شان كاهش يافت و يا اينكه از هفته ي 15 بارداري تا ماه چهارم شيردهي تحت يك رژيم كنترل قرار گرفتند .

در مرحله اول برررسي، چربي بدن نوزادان اين مادران بعد از به دنيا آمدن در هفته اول، 6 هفتگي، 4 و 12 ماهگي در 4 نقطه از بدنشان مورد ارزيابي قرار گرفت. در مرحله ي دوم بررسي، چربي شكمي، توزيع چربي و رشد نوزاد به وسيله ي سونوگرافي تخمين زده شد.

نتايج اين مطالعه نشان داد چربي زيرجلدي اين نوزادان در سال اول زندگي و يا در رشدشان هيچ تفاوتي نداشته است. بررسي هاي سونوگرافيكي نيز هيچ تفاوت شاخصي را در توده ي چربي شكمي و يا توزيع چربي نشان نداد. در نهايت هيچ مداركي دال بر اينكه مصرف مكملهاي اسيدهاي چرب امگا-3 و نيز كاهش دريافت اسيد آراشيدونيك در طول بارداري و شيردهي مي تواند توده چربي نوزاد را در سال اول زندگي كاهش دهد، يافت نشد.

نكته عملي: با توجه به اينكه نتايج بدست آمده نشان داد مصرف مكملهاي اسيدهاي چرب امگا-3 هيچ تاثيري بر روي توده چربي بدن نوزاد ندارد لذا مصرف و يا عدم مصرف اين مكملها در طول دوران بارداري تفاوتي ندارد و در نتيجه نمي توان مصرف آن را به مادران باردار و شيرده توصيه كرد.

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در سه شنبه 20 تیر 1396 ساعت 10:30:11619 مشاهده