Home
تغذیه صحیح در افطار :
اغلب مشکلات گوارشي و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش به دليل رعايت نکردن رژيم غذايي سالم و تحرک نداشتن است . يك سوپ مناسب براي افطار يك پيش غذاي مناسبي است چون آب بدن را تامين ميكند و هضم خوبي دارد. غذاها در افطار بايد سبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند از آن جمله لبنيات، عسل، خرما، برخي از شيرينيهاي ساده و مواد پروتئيني مثل گوشت و نيز پرهيز از غذاهاي پرحجم و نفاخ به دليل در استراحت بودن معده درشب و نيز پرهيز از غذاهاي پر روغن، سرخ كرده و چاشنيها. مصرف بیش از حد مواد غذایی پرچرب و شیرین در افطار سبب تشنگی شده و به دنبال آن آب زیادمصرف می شود و در نتیجه با کاهش غلظت اسید و آنزیمهای گوارشی موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود . در هنگام افطار خرما و كشمش بخوريد. بهتر است با نان، پنير و سبزي افطار كنید. بهتر است غذاي افطار آب پز، فرپز، بخار پز و كباب پز باشد . در عين حال كه بهتر است بلافاصله شام نخورند چون ممكن است بر اثر ولع زياد پرخوري صورت گيرد لذا بهتر است 2 ساعت بعد از افطار شام صرف شود. مواد غذایی حاوی فیبر نظیر میوه و سبزیجات میتوانند از تولید بیش از اندازه اسید در معده جلوگیری کنند لذا برای وعده افطار بسیار مناسب است. هنگام افطار شيريني جات و اغذيه پر چرب نيز توصيه نميشود. آب و مايعات، چاي كمرنگ، آبميوههاي طبيعي رقيق بسیار مفید است. روزهداران بهتر است با مایعات گرم افطار خود را اغاز کنند. غذاهای سرخ كردنی به ویژه پرچربی و پر پروتئین را در هنگام سحرمناسب نیست.
نوشته شده توسط : مشاورین Rejim.ir در سه شنبه 4 خرداد 1395 ساعت 12:19:201343 مشاهده