12 فواید انار برای سلامتی

انار یکی از سالم ترین میوه های روی زمین است. آنها حاوی طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی مفید هستند که با سایر غذاها بی رقیب هستند.
مطالعات نشان داده اند که آنها ممکن است فواید زیادی برای بدن شما داشته باشند که احتمالاً خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهد.


در اینجا 12 مزیت سلامتی مبتنی بر شواهد انار آورده شده است.


1. انار سرشار از مواد مغذی مهم است
انار یا Punica granatum درختچه ای است که میوه قرمز رنگی تولید می کند.
میوه انار که به عنوان توت طبقه بندی می شود، حدود 5 تا 12 سانتی متر (2 تا 5 اینچ) قطر دارد. قرمز، گرد و شبیه سیب قرمز با ساقه گلی شکل است.
پوست انار ضخیم و غیرقابل خوردن است، اما صدها دانه خوراکی در آن وجود دارد. هر دانه با پوشش دانه ای قرمز، آبدار و شیرین که به نام آریل شناخته می شود احاطه شده است.
دانه‌ها و آریل‌ها قسمت‌های خوراکی میوه هستند - به صورت خام یا فرآوری شده به آب انار مصرف می‌شوند، اما پوست آن دور ریخته می‌شود.


انار دارای مشخصات مغذی قابل توجهی است - یک فنجان آریل (174 گرم) حاوی (2):
• فیبر: 7 گرم
• پروتئین: 3 گرم
• ویتامین C: 30% RDI
• ویتامین K: 36% RDI
• فولات: 16% RDI
• پتاسیم: 12% RDI
آریل انار نیز بسیار شیرین است و یک فنجان آن حاوی 24 گرم شکر و 144 کالری است.
با این حال، انار واقعاً در غنی از ترکیبات گیاهی قدرتمند خود می درخشد که برخی از آنها دارای خواص دارویی قوی هستند.


خلاصه
انار میوه ای است که حاوی صدها دانه خوراکی به نام آریل است. آنها سرشار از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی فعال زیستی هستند، اما حاوی مقداری قند نیز هستند.

2. انار حاوی دو ترکیب گیاهی با خواص دارویی قوی است
انار حاوی دو ماده منحصر به فرد است که بیشتر فواید سلامتی آن را بر عهده دارد.


Punicalagins
پونیکالاژین ها آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند که در آب و پوست انار یافت می شوند.
آنها آنقدر قوی هستند که آب انار سه برابر شراب قرمز و چای سبز دارای فعالیت آنتی اکسیدانی است.
عصاره و پودر انار به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی و پونیکالاژین بالای آن معمولاً از پوست تهیه می شود.


اسید پانیکیک
اسید پونیسیک که در روغن هسته انار یافت می شود، اسید چرب اصلی موجود در آریل ها است.
این یک نوع اسید لینولئیک مزدوج با اثرات بیولوژیکی قوی است.


خلاصه
انار حاوی پانیکالاژین و اسید پونیسیک است، مواد منحصر به فردی که مسئول بیشتر فواید آن برای سلامتی است.


3. انار اثرات ضد التهابی چشمگیری دارد
التهاب مزمن یکی از محرک های اصلی بسیاری از بیماری های جدی است.
این شامل بیماری قلبی، سرطان، دیابت نوع 2، بیماری آلزایمر و حتی چاقی است.
انار دارای خواص ضد التهابی قوی است که تا حد زیادی توسط خواص آنتی اکسیدانی پونیکالاژین ها ایجاد می شود.
مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که آنها می توانند فعالیت التهابی در دستگاه گوارش و همچنین سرطان سینه و سلول های سرطان روده بزرگ را کاهش دهند.


یک مطالعه 12 هفته ای بر روی افراد مبتلا به دیابت نشان داد که 1.1 فنجان (250 میلی لیتر) آب انار در روز نشانگرهای التهابی CRP و اینترلوکین 6 را به ترتیب 32 و 30 درصد کاهش می دهد (منبع معتبر 7).
اگر علاقه مند به کاهش التهاب در بدن خود هستید، انار یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما است.


خلاصه
نشان داده شده است که پونیکالاژین موجود در آب انار التهاب را کاهش می دهد که یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری های جدی از جمله سرطان و دیابت است.

4. انار ممکن است به مبارزه با سرطان پروستات کمک کند
سرطان پروستات یک نوع سرطان شایع در مردان است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که عصاره انار ممکن است تولید مثل سلول‌های سرطانی را کند کند و حتی باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی در سلول‌های سرطانی شود.
آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) یک نشانگر خونی برای سرطان پروستات است.
مردانی که سطح PSA آنها در مدت زمان کوتاهی دو برابر می شود، در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات هستند.
جالب توجه است، یک مطالعه انسانی نشان داد که نوشیدن 8 اونس (237 میلی‌لیتر) آب انار در روز، زمان دوبرابر شدن PSA را از 15 ماه به 54 ماه افزایش می‌دهد - یک افزایش چشمگیر.
یک مطالعه بعدی با استفاده از نوعی عصاره انار به نام POMx پیشرفت های مشابهی را نشان داد.


خلاصه
شواهد اولیه نشان می دهد که آب انار می تواند در مردان مبتلا به سرطان پروستات مفید باشد و به طور بالقوه رشد سرطان را مهار کرده و خطر مرگ را کاهش دهد.


5. انار همچنین ممکن است در برابر سرطان سینه مفید باشد
سرطان سینه یکی از شایع ترین انواع سرطان در زنان است.
عصاره انار ممکن است تولید مثل سلول های سرطان سینه را مهار کند - حتی برخی از آنها را از بین ببرد
با این حال، شواهد در حال حاضر محدود به مطالعات آزمایشگاهی است. قبل از هر گونه ادعایی به تحقیقات بیشتری نیاز است.


خلاصه
مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره انار می تواند به مبارزه با سلول های سرطان سینه کمک کند، اما مطالعات انسانی مورد نیاز است.

 

6. انار ممکن است فشار خون را کاهش دهد
فشار خون بالا (فشار خون بالا) یکی از عوامل اصلی حملات قلبی و سکته است.
در یک مطالعه، افراد مبتلا به فشار خون پس از مصرف روزانه 5 اونس (150 میلی لیتر) آب انار به مدت دو هفته، کاهش قابل توجهی در فشار خون داشتند.
مطالعات دیگر اثرات مشابهی را به ویژه برای فشار خون سیستولیک پیدا کرده‌اند که در خوانش فشار خون عدد بالاتری است.


خلاصه
نشان داده شده است که مصرف منظم آب انار سطح فشار خون را در کمتر از دو هفته کاهش می دهد.


7. انار ممکن است به مبارزه با آرتریت و درد مفاصل کمک کند
آرتریت یک مشکل رایج در کشورهای غربی است.
انواع مختلفی وجود دارد، اما بیشتر آنها نوعی التهاب در مفاصل را شامل می شوند.
با توجه به اینکه ترکیبات گیاهی موجود در انار دارای اثرات ضد التهابی هستند، منطقی است که می توانند به درمان آرتروز کمک کنند.
جالب توجه است، مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره انار می تواند آنزیم هایی را که به مفاصل آسیب می رسانند در افراد مبتلا به استئوآرتریت مسدود کند.


همچنین نشان داده شده است که این عصاره آرتریت را در موش ها تسکین می دهد، اما شواهد به دست آمده از تحقیقات مبتنی بر انسان تاکنون بسیار محدود است.


خلاصه
مطالعات روی حیوانات و سلول‌های جدا شده نشان می‌دهد که عصاره انار ممکن است در برابر چندین نوع آرتریت مفید باشد، اما تحقیقات انسانی مورد نیاز است.


8. آب انار ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد
بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است.
این یک بیماری پیچیده است که توسط عوامل مختلف ایجاد می شود.
اسید پونیسیک، اسید چرب اصلی در انار، ممکن است به محافظت در برابر چندین مرحله از روند بیماری قلبی کمک کند.
یک مطالعه 4 هفته ای روی 51 نفر با سطوح تری گلیسیرید بالا نشان داد که 800 میلی گرم روغن هسته انار در روز به طور قابل توجهی تری گلیسیرید را کاهش می دهد و نسبت تری گلیسیرید به HDL را بهبود می بخشد.
مطالعه دیگری به بررسی اثرات آب انار در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و کلسترول بالا پرداخت. آنها به کاهش قابل توجهی در کلسترول LDL "بد" و همچنین سایر بهبودها اشاره کردند.
همچنین نشان داده شده است که آب انار - در مطالعات حیوانی و انسانی - از ذرات کلسترول LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند، که یکی از مراحل کلیدی در مسیر بیماری قلبی است.
در نهایت، یک تجزیه و تحلیل تحقیقاتی به این نتیجه رسید که آب انار فشار خون بالا را کاهش می دهد، که یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است.


خلاصه
چندین مطالعه انسانی نشان داده اند که انار می تواند در برابر بیماری های قلبی فواید داشته باشد. نمایه کلسترول شما را بهبود می بخشد و از کلسترول LDL در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

9. آب انار ممکن است به درمان اختلال نعوظ کمک کند
آسیب اکسیداتیو می تواند جریان خون را در تمام نواحی بدن از جمله بافت نعوظ مختل کند.
نشان داده شده است که آب انار به افزایش جریان خون و پاسخ نعوظ در خرگوش ها کمک می کند.
در یک مطالعه روی 53 مرد مبتلا به اختلال نعوظ، به نظر می رسد انار دارای فوایدی است - اما از نظر آماری معنی دار نبود.


خلاصه
آب انار با کاهش علائم اختلال نعوظ مرتبط است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.


10. انار می تواند به مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند
ترکیبات گیاهی موجود در انار می تواند به مبارزه با میکروارگانیسم های مضر کمک کند.
به عنوان مثال، نشان داده شده است که آنها با برخی از انواع باکتری ها و همچنین مخمر Candida albicans مبارزه می کنند.
اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی نیز ممکن است در برابر عفونت و التهاب در دهان شما محافظت کند. این شامل شرایطی مانند التهاب لثه، پریودنتیت و استوماتیت دندان مصنوعی است.


خلاصه
انار دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است که ممکن است در برابر بیماری های شایع لثه و عفونت های قارچی مفید باشد.


11. انار ممکن است به بهبود حافظه کمک کند
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد انار می تواند حافظه را بهبود بخشد.
یک مطالعه روی بیماران جراحی نشان داد که 2 گرم عصاره انار از نقص حافظه پس از جراحی جلوگیری می کند.
مطالعه دیگری روی 28 فرد مسن مبتلا به مشکلات حافظه نشان داد که 8 اونس (237 میلی لیتر) آب انار در روز به طور قابل توجهی نشانگرهای حافظه کلامی و بینایی را بهبود می بخشد.
مطالعات روی موش ها همچنین نشان می دهد که انار ممکن است به مبارزه با بیماری آلزایمر کمک کند.


خلاصه
برخی شواهد نشان می دهد که انار ممکن است حافظه را در افراد مسن و پس از جراحی بهبود بخشد. علاوه بر این، مطالعات روی موش ها نشان می دهد که ممکن است در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.


12. انار ممکن است عملکرد ورزش را بهبود بخشد
انار سرشار از نیترات های غذایی است که نشان داده شده است که عملکرد ورزش را بهبود می بخشد.
مطالعه ای بر روی 19 ورزشکار که روی تردمیل دویدند نشان داد که یک گرم عصاره انار 30 دقیقه قبل از ورزش به طور قابل توجهی جریان خون را افزایش می دهد، شروع خستگی را به تاخیر می اندازد و کارایی ورزش را افزایش می دهد.
مطالعات بیشتری مورد نیاز است، اما به نظر می رسد که انار - مانند چغندر - ممکن است برای عملکرد فیزیکی مفید باشد.


خلاصه
انار به عنوان یک منبع غنی از نیترات، ممکن است عملکرد ورزشی را با افزایش جریان خون بهبود بخشد.

انار یکی از سالم ترین مواد غذایی روی کره زمین است که مملو از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی قدرتمند است.
آنها فواید گسترده ای دارند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های جدی مختلف از جمله بیماری قلبی، سرطان، آرتریت و سایر شرایط التهابی کمک کنند.
علاوه بر این، آنها ممکن است حافظه و عملکرد ورزشی شما را تقویت کنند.
اگر می‌خواهید از فواید سلامتی فراوانی که انار ارائه می‌کند بهره‌مند شوید، یا مستقیماً انار را بخورید یا آب انار بنوشید.

 

درنظر داشته باشید کلینیک ها و مراکز زنجیره ای گرین لایف (رتبه 1 لاغری در ایران) میتوانند در زمینه لاغری و تغذیه به شما بسیار کمک کنند. برای اطلاع بیشتر با شماره های02134247 با 120خط تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در یکشنبه 23 آبان 1400 ساعت 07:04:05534 مشاهده