در شرایط شیوع کرونا، رعایت برخی نکات تغذیه ای بسیار مهم است؛ چرا که با تغذیه مناسب می‌توانید سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری کووید19 دارد. کمبود دریافت غذایی و ویتامین ها مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین مایعات، پروتئین و ریز مغذی ها یکی از راه های مقابله با بیماری کروناست. به طور کلی نوشیدن مایعات کافی باعث رقیق شدن ترشحات و تسکین گلودرد می شود و به دلیل هضم راحت مایعات، بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری دارد.

- نوشیدن آب آشامیدنی سالم و مایعات گرم به مقدار فراوان به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن کمک می کند. حتما روزی ۶ لیوان آب را مصرف کنید.
- روزانه حتما سه وعده اصلی غذایی و حداقل دو میان وعده غذایی مصرف کنید
- از گروه های نان و غلات سبوس دار، میوه و سبزی ها هر روز استفاده کنید.
- از وعده های غذایی کوچک و کم حجم ولی پرانرژی ترجیحا به صورت پوره ای و نرم استفاده کنید.
- برای تامین پروتئین روزانه از ماهی یا مرغ، پنیر، لبنیات کم چرب پروبیوتیک ، تخم مرغ حبوبات و مغزهای خام مانند گردو استفاده کنید.
- در وعده صبحانه از تخم مرغ آب پز، پنیرکم چرب، نان و غلات سبوس دار، گردو، عدسی فرنی و شیربرنج استفاده کنید.
- هر روز از انواع میوه ها مثل موز، کیوی، سیب مرکبات و آبمیوه های طبیعی تازه استفاده کنید.
- هر روز از سبزی های شسته و ضد عفونی شده مثل اسفناج ، جعفری ، لوبیاسبز، هویج ، کدو حلوایی،گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای - بروکلی،گل کلم استفاده کنید. این سبزی ها را بصورت بخارپز کنار غذا مصرف کنید.
- روزانه از انواع سوپ های مقوی مانند سوپ کدو حلوایی، جو، مرغ، قارچ و آش های سبک مانند آش برنج، جو و سبزی... مصرف کنید.
- برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه از عسل استفاده کنید.
- با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین Cمثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین کیوی و سبزی های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی جعفری،پیازچه، شاهی ، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند.
- همراه با غذا و سالاد، آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه مصرف کنید.
- هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون برگ چغندر و کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند.

- مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت‌ها، کباب کوبیده و ... ممنوع است.

- فقط غذاهای آبپز شده در این دوران مصرف کنید.

- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید.

- هر روز یک عدد تخم مرغ آبپز شده که کاملا پخت شده است مصرف کنید.

- مصرف شکر و قند را محدود کنید.

- غذاهای کنسروی، گوشت‌های فرآوری شده و فست فودها ممنوع است.

- مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌های صنعتی، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات  ممنوع است.

- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده‌های غذایی مصرف کنید.

- موادغذایی محرک (مانند برخی ادویه‌های تند مثل فلفل) را در غذاهای خود حذف کنید.

- صبحانه متنوع شامل عسل،  عدسی،  فرنی،  تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده مصرف کنید.

- دانه‌های آجیلی مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو و کنجد را می‌توانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید.

- مکمل‌های ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفته‌ای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد از اتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود.

- از پودر جوانه‌ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس و ... در سوپ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف کنید.

- از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.

- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است. در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.

- در کنار غذاهای خود از لیموترش استفاده کنید.

-مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.

 

درنظر داشته باشید کلینیک ها و مراکز زنجیره ای گرین لایف (رتبه 1 لاغری در ایران) میتوانند در زمینه لاغری و تغذیه به شما بسیار کمک کنند. برای اطلاع بیشتر با شماره های 02134247 – (120خط) تماس حاصل فرمایید.

نوشته شده توسط  :  مشاورین Rejim.ir در چهارشنبه 5 آبان 1400 ساعت 11:27:54209 مشاهده