Home
چرا مصرف فست فود سلامت انسان را به خطر می اندازد؟
این غذاها به دلیل مقدار بالای چربی و همچنین استفاده از روغن هایی که پس از سرخ شدن دارای اسید چرب ترانس میشوند، عوارض و پیامدهای جبران ناشدنی برای فرد به وجود می آورند. انواع شیرینیها و دسرها نیز به سبب قندهای ساده فراوان و فیبر کمی که دارند، انرژی زیادی به بدن وارد میکنند، بدون اینکه مواد مغذی ضروری برای بدن همچون ویتامین ها و املاح را به همراه داشته باشند.
استفاده مداوم از چنین غذاهایی سبب بروز مسمومیتهای خطرناکی برای بدن میشود. فست فودها دارای چربی، قند و نمك بالایی هستند، ویتامینها، املاح و فیبرهای غذایی كمی دارند و مصرف مداوم این غذاها می تواند سبب بروز چاقی و انواع بیماری های مزمن ناشی از آن مثل بیماریهای قلبی عروقی، كلیوی و یا دیابت میشود.
مواد اولیه این گونه غذاها نمك بسیار بالایی دارند كه باعث پرفشاری خون می شود. لازم به ذکر است که مواد اولیه اینگونه غذاها مانند سوسیس و كالباس، جزو محصولاتی هستند كه استاندارد اجباری دارند و در كارخانه توسط مسؤولین فنی و بازرسان دانشگاههای علوم پزشكی تحت نظارت قرار میگیرند و آزمایشهای میكروبی و شیمیایی روی آنها انجام میشود.
اما متاسفانه بسیاری از فست فودها از بیکیفیتترین تولیدات و یا حتی مواد اولیه فاقد استاندارد تهیه میشوند. به طور كلی این گونه فرآوردههای گوشتی به خاطر داشتن چربی، نمك بالا و نیز مواد نگهدارندهای که در ترکیبات آنها استفاده میشود، مواد غذایی ارزشمندی برای تغذیه انسان به شمار نمیآیند و حتی ممكن است در صورت استفاده مداوم و استمرار در رژیم غذایی مضر هم باشند.
همه فست فود ها مضر هستند؟ فست فود خوب هم داریم؟
یکی از مشکلات فست فودها، مواد اولیه نامرغوب است. اگر در منزل با گوشت کم چرب یا مرغ سالم همبرگر کم نمک درست کنیم، یا با استفاده از ماهی و مرغ کبابی و نانهای سبوس دار ساندویچ درست کرده و بجای سس از انواع ماست های میوه ای یا سس های کم چرب و کم نمک استفاده کنیم، فست فودی خانگی و سالم خواهیم داشت. برای داشتن یک وعده غذای فست فودی سالم، بهتر است بجای استفاده از نوشابه از آب یا دوغ کم نمک استفاده شود. به این ترتیب میتوان غذای آماده سالمی داشت.
بهتر است اینگونه ساندویچ های سالم را در منزل خصوصاً برای بچه ها تهیه نمود و از کودکی آنها را با تغذیه سالم پرورش داد.
خوردن فست فودها، محدودیت سنی دارد؟
بعضی از گروه های سنی و جنسی از لحاظ تغذیه ای در معرض خطر شناخته میشوند. مانند زنان باردار یا کودکان نوپا. خوردن غذاهای زیان بار از جمله فست فودها توسط این گروه های سنی، آسیب های زیاد و گاه جبران ناپذیری برای آنها به همراه دارد.
تا چه اندازه مجاز به استفاده از فست فودها هستیم؟
به طور كلی و به عنوان یك توصیه تغذیهای باید بگویم که اینگونه غذاها هرچه كمتر استفاده شوند بهتر است و افراد تا میتوانند باید از مصرف آنها اجتناب کنند. البته اینگونه نیست که مصرف یك وعده فست فود سلامت انسان را به خطر اندازد، اما استمرار مصرف آنها یقیناً موجب بروز اختلالات و مشکلات تغذیه ای فراوانی خواهد شد.
چطور مشکلات ناشی از خوردن فست فود را از بین برده و یا به حداقل برسانیم؟
برای بهبود تغذیه افراد، همیشه توصیه میشود همه که از مواد غذایی سالم و طبیعی که در اطراف ما وجود دارند استفاده کنند. همچنین توصیه می شود از غذاها و محصولاتی که در کارخانه ها درست می شوند، مانند انواع کنسروها، کمپوتها، سوسیس و کالباس، شیرینی و شکلات، نوشیدنی ها و نوشابه های گازدار استفاده ننمایند.
مصرف فستفودها باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای سلامت میشود. برای رهایی از این مشکلات بهتر است غذاهای سالمتری را در منوی رستوران پیدا و مصرف کنید، مثل انواع سالاد، سوپ های کم چرب و سبک. یا اگر امکان داشت، بهتر است به جای غذای سرخ کرده، غذاهای آب پز یا بخارپز را انتخاب کنید. برای رفع تشنگی نیز از آب ساده، آبمیوه های طبیعی، دوغ های کم نمک، شیر کم چرب و نوشیدنیهای رژیمی بهترین و سالمترین گزینهها هستند.
نان، پنیر، گوجهفرنگی و سایر میوه ها و سبزیجات نیز میان وعدههایی سالم و طبیعی هستند که بهتر است به جای غذاهای ناسالم و فست فودها مورد توجه و استفاده قرار گیرند.
نوشته شده توسط : مشاورین Rejim.ir در یکشنبه 24 تیر 1397 ساعت 08:04:18552 مشاهده